Cum să pregătiți ferestrele pentru vară?

Perioada rece cu siguranță se apropie de sfârșit. Soarele mai des ne întâlnește dimineața și ne bucură cu vreme caldă. E cel mai potrivit timp pentru a pregăti ferestrele pentru venirea unui nou sezon de vară. Așadar, ce trebuie să facem?

Curățire

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți, e să spălați ferestrelele termopan. Curățați profilul pe partea internă și externă, fără de a nu uita despre termopan. Pentru ca ferestre PVC să vă servească sigur o lungă perioadă de timp, este necesar în fiecare an să ungeți furnitura. Pentru spălare, folosiți lichid pentru ferestre. Evitați prafurile chimice, astfel încât nu apară zgârieturi și rosături.

Verificarea stării lor

Pregătirea de ferestre termopan pentru sezonul de vară - este o oportunitate excelentă de a verifica starea fiecărei părți! Verificați dacă fereastra se deschide și se închide în mod liber, dacă găsiți orice îndoitură - este necesară reglarea înălțimii. Verificați sistemul de drenaj, dacă nu sunt înfundate.

Protecție de vară

Vara va trebui să țineți fereastra deschisă mai mereu pentru a aerisi camera, lasând aerul curat să pătrundă și pentru a răcori încăperea pe timp de noapte. Cu toate acestea, există anumite dezavantaje. Insectele pătrund și deranjează somnul, în casă pătrunde praful și puful de pe copaci. Iar proprietarii de animale domestice în mod constant trebuie să-și facă griji ca acestea jucându-se pe pervazul ferestrei, să nu cadă din întâmplare.

Pentru a evita aceste accidente neplăcute, instalați pe ferstre termopan plase de țânțari. Acestea sunt ieftine, iar beneficiul este dificil de a-l supraestima în timpul verii. Se instalează și dezinstalează foarte simplu prin nituri speciale. Pentru a o spăla, de asemenea, nu trebuie să inventați nimic, pur și simplu ștergeți cu un burete sau o cârpă umedă.

Alte momente importante

Pentru mai mult confort, în cazul în care pentru ferestre termopan, nu aveți detaliul care vă va permit să ajustați gradul de deschidere a ferestrei și pentru a preveni o lovitură a cercevelei pe pantă în timpul unei eventuale  rafale de vânt, vă recomandăm să vă gândiți la achiziționarea acesteia.

În același timp, soarele de vară are dezavantajele sale. Arșița poate provoca disconfort și temperatură ridicată în încăpere. Pentru a vă feri de efectele sale în timpul zilei, puteți instala rolete și în zilele mai însorite să le închideți, păstrând răcoarea mult dorită. În plus, ele vor servi ca o protecție suplimentară împotriva hoților, iar iarna vor juca rolul de izolație suplimentară.


Share with friends

Image
25
All rights reserved Copyright © 2024
❶➤RAPID ❷➤GARANTAT ❸➤IN RATE
Okna-rehau.md
Str.Alba Iulia 148/3, Chisinau , Moldova
(022) 78-26-58 [email protected]